top of page

Το συγκρότημα Babuska είναι μια οχταμελής μπάντα, που ιδρύθηκε το 2020 στην Αθήνα και εδώ και δύο χρόνια ζει και εξελίσσεται στα υπόγεια στούντιο και προβάδικά της πόλης. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο “ALL DaY REGGAE Festival”, και συνεχίζει το ταξίδι του σε σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
Με την ενέργεια τους, τα μέλη του συγκροτήματος, δημιουργούν ένα μεθυστικό μουσικό υβρίδιο και έχοντας σαν βάση την reggae την παντρεύουν με afro, latin και βαλκανικούς ήχους. Οι μουσικές επιρροές και εμπνεύσεις της μπάντας είναι Ρευστές και Ακαθόριστες και σε οδηγούν σε ένα φανταστικό ταξίδι, από την Ανατολή μέχρι την Δύση, από εκεί στη Ρωσία, έπειτα κάτω στην Αφρική, μετά καρφί για Τζαμάικα και πίσω στα Βαλκάνια.

 ΒΙΟ

320704773_928706155174020_3388430774907600256_n.jpg

ΟΛΕΓΚ ΝΤΕΡΓΚΑΤΣΙΟΒ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ, ΦΩΝΗΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΟΠΕΛΑΚΗΣ - ΚΡΟΥΣΤΑ
ΝΑΝΣΥ ΛΕΓΚΙΤΣΑ - ΦΩΝΗΤΙΚΑ, ΚΡΟΥΣΤΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – DRUMS
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΣ - ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΒΑΡΥΤΟΝΟ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΣΟΠΡΑΝΟ

ΜΑΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΡΟΜΠΕΤΑ

Concrete Wall

our band

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Ο Όλεγκ Ντεργκατσιόβ γεννήθηκε στην Ρωσία και ήρθε με την οικογένεια του στην Ελλάδα,το 1997. Ασχολείται με την μουσική από 10 χρονών, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας. Πλέον ασχολείται και με την τρομπέτα και την μουσική σύνθεση. Μέσα στα χρόνια συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα, όπως  Τρικάβαλο(Funk/Pop Rock συγκρότημα από την  Ελευσίνα,εμφανίστηκαν στο Schoolwave το 2014),Kilimanjaro (ένα reggae roots συγκρότημα της ελληνικής σκηνής, που υπάρχει από το 1991,μαζί τους εμφανίστηκε σε  διάφορες μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ - All day Reggae,Fenefest, κ.α.), Jammaroots/ Μαρία Περδίκη (με την οποία έχει συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη). Είναι ο εμπνευστής και βασικός ερμηνευτής της μπάντας Babuska, η μπάντα συνθέτει και παίζει δικές της πρωτότυπες δημιουργίες. Παράλληλα  συμμετέχει στο τρίο Μούλτι Κούλτι (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, τρομπέτα - multi traditional percussion). 

IMG_1508.jpg
Concrete Wall
IMG_1516.jpg

O Παναγιώτης Κουκούτας γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σε ηλικία 13 χρονών παρακολουθεί στην ΕΡΤ-2 μία συναυλία του Jimi Hendrix και αποφασίζει να ασχοληθεί με την ηλεκτρική κιθάρα. Είναι απόφοιτος του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, όπου είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε καθηγητές όπως οι Γ. Σαμαράς, Τ. Πατερέλης,Κ. Κωνσταντίνου, Γ. Κόλτσιου, Β. Σαλτίκης, Γ. Κασέτας. Εκτός από την κιθάρα ασχολείται με το σαξόφωνο και το φλάουτο. Έχει δισκογραφική παρουσία και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών με διάφορα σύνολα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών υφών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην Ακουστική, καθώς και του τμήματος Ηχοληψίας της σχολής SAE Athens. Διδάσκει ηλ.κιθάρα και θεωρία και συνεργάζεται ως ηχολήπτης με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Ο Μιχάλης Καμπουρογιάννης είναι μουσικός από την Αθήνα. Έχει διδαχθεί ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο στο Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μαζί με μουσική θεωρία, Jazz αρμονία, αρμονία, καθώς
βασικές αρχές αυτοσχεδιασμού. Από το 2012 έχει βρει το αληθινό του πάθος, το σαξόφωνο και το φλάουτο και παίζει σε πολλά συγκροτήματα μέχρι σήμερα. Διδάσκει θεωρία της μουσικής, τζαζ
αρμονία, ηλεκτρικό μπάσο και διοργανώνει ημερίδες αυτοσχεδιασμού στο αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο Α&Ω, από το 2012 μέχρι το 2017. Σήμερα συμμετέχει σε πολλά συγκροτήματα όπως, Sketch Sextet (jazz blues), “Αγία Φανφάρα” (παραδοσιακή βαλκανική μπάντα πνευστών) και πολλά άλλα project, όπως το “Make some noise” (δημιουργία παιδικής μπαντάς χάλκινων πνευστών) και το “Seaclown sailing circus” (το πρώτο διεθνές πλωτό τσίρκο στην Ελλάδα).

Ο Βαγγέλης Κρητικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Στο δημοτικό ξεκίνησε το πιάνο,στο γυμνάσιο τα ζογκλερικά και στο λύκειο τα τύμπανα (drum set), ωδείο Νέοι Ορίζοντες με τον Ε.Σιάτρα, όπου και
αφιέρωσε την καλλιτεχνική του ενέργεια.
Σπούδασε στο ΤΕΙ Ρεθύμνου Μουσική Τεχνολογία & Ακουστική συνεχίζοντας την μουσική εξέλιξη αυτοδίδακτα. Παράλληλα πάντα μελετούσε και άλλα όργανα. Ύστερα κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με το Γιάννη Φλώρο, μαθητή jazz ειδαλμάτων (Alan Dawson, Max Roach). Σήμερα παίζει τύμπανα, latin κρουστά, πιάνο, κλαρινέτο, ηλεκτρικό μπάσο και κιθάρα, καθώς έχει σχεδιάσει οργανώσει και λειτουργεί
στουντιο επαγγελματικών ηχογραφήσεων.
Ενδεικτικές δουλείες: “Natsazia and the jazzuars” - jazz drumset - Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Μουσικοθετρική εκπαιδευτική παράσταση),
Μέγαρο Μουσικής, Πλατεία Συντάγματος, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, κ.α. “Circo Cachivache” - drums clown act juggler orchistration composer - Θέατρο Παλλάς, ΚΠΙΣΝ, Θέατρο Εμπρός, διάφοροι Δήμοι Πανελλαδικά και στον δρόμο. “Αγία Φανφάρα” - balkan brass band – παραδοσιακό ταμπούρο -κ.α.

IMG_1442.jpg
Photo_1653260594904_edited.jpg

Ο Ηρακλής Τσοπελάκης ασχολείται με την μουσική από τα παιδικά του χρόνια, ξεκινώντας μαθήματα κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας στο πολιτιστικό κέντρο Ελευσίνας. Ήδη από τα σχολικά του χρόνια, είχαν μπει στην ζωή του τα κρουστά. Ως φοιτητής, ζώντας στα Ιωάννινα, ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή κουλτούρα στα κρούστα, όπου και τον κέρδισε ολοκληρωτικά. Έχει μαθητεύσει δίπλα στον Αλέξανδρο Ριζόπουλο, όπου έχει διδαχθεί μουσικές της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ήδη από το 2012 στα Ιωάννινα διδάσκει παραδοσιακά κρουστά, και συμμετέχει σε ομάδες κρουστών παραδοσιακής μουσικής. Από το 2018 μέχρι σήμερα εδράζεται στην Αθήνα, όπου και διδάσκει κρουστά.
Μέσα στα χρόνια έχει συμμετάσχει σε ομάδες κρουστών παραδοσιακής μουσικής, σε μπάντες βαλκανικών και διεθνών επιρροών, όπως οι “Folk n roll” και έχει συνεργαστεί με σχήματα και καλλιτέχνες ρεμπετολαϊκών επιρροών όπως οι “Αναφανδόν”, ο Βασίλης Προδρόμου, η Σταματία Δόση, ο Αμιν Αλακαμπου,ο Ορφέας Τσακτσίρας, κ.α. Επίσης, έχει συμμετάσχει και στον δίσκο του Χρήστου Τσιούνη, "Το  Βασιλικάκι", που  ηχογραφήθηκε το 2021.
Τώρα συμμετέχει στην οχταμελή μπάντα "Babuska",  και παράλληλα συμμετέχει στο τρίο "Μούλτι Κούλτι" (κοντραμπάσο - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, τρομπέτα - multi traditional percussion).

Η Νάνσυ Λεγκίτσα ασχολείται με την μουσική από τα σχολικά της χρόνια. Ξεκίνησε με μαθήματα κλασικής κιθάρας, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα θεωρίας μουσικής. Όσο την κέρδιζε η ενασχόληση της με την φωνητική, άρχισε να συμμετέχει σε χορωδίες με ποικίλο ρεπερτόριο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συμμετοχή της στην Κεφαλονιά, στην αυτοοργανωμένη χορωδία “Τsikaina ensemble”, τραγουδώντας σαν σοπράνο, το ρεπερτόριο της χορωδίας κινούνταν σε διαφορετικά είδη, έχοντας από βαλκανικές μέχρι αφρικανικές επιρροές. Στην Αθήνα συμμετείχε στην χορωδία του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse, παρακολουθώντας σεμινάρια προσωδίας και φωνητικής συνυφασμένα με τη χορωδία. Έχει επίσης, παρακολουθήσει σεμινάρια με την Κατερίνα Παπαδόπουλου στη φωνή και με τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά.
Μέσα στα χρόνια έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα, όπως στο συγκρότημα “Drowning in sand”, στα φωνητικά, ένα κατά βάση blues και reggae συγκρότημα, το οποίο έπαιζε διασκευές αλλά και πρωτότυπη μουσική. Το ντουέτο “Νalek”, που έπαιζαν blues soul με κιθάρα, φωνή, λούπες, cigar box guitar. Τώρα συμμετέχει στο κουαρτέτο “Camelo” με βιολί, κιθάρα, ακορντεόν και κρουστά με ρεπερτόριο ελληνοβαλκανικα παραδοσιακά.
Τελευταία, τραγουδάει κυρίως παραδοσιακά Ελλάδας και Βαλκανίων, καθώς και Οθωμανικά, εκτός από την συμμετοχή της στο συγκρότημα “Βabuska”, όπου εκεί εξερευνεί ακόμα τους reggae ήχους. Το flamenco ήρθε στην ζωή της, τον τελευταίο χρόνο, όπου παίζει και μαθητεύει με έναν κιθαρίστα του flamenco.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-04-03 173650.jpg

Ο Σπύρος Μάστορας γεννήθηκε το 1985 στο Πύργο. Από τα παιδικά του χρόνια μαθαίνει κλασική κιθάρα στο ωδείο της πόλης. Στο γυμνάσιο δίνει τις πρώτες του μουσικές παραστάσεις παίζοντας κιθάρα και μπουζούκι. Από το 2002 ζει στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια σπουδάζει Φυσική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια τεχνών τσίρκου (juggling, ακροβατικά, clown act) σε Ελλάδα (circus days), Σουηδία (caravani 2009), Γερμανία (zirkus shake berlin). Είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου "Δυναμό" και ιδρυτικό μέλος του Cirko Cachivache.
Σαν ακροβάτης, ζογκλέρ και πολυοργανίστας μουσικός (κοντραμπάσο, drums, τρομπόνι, κιθάρα, βιόλα) πραγματοποιεί παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέλος των Muchatrela band, Dontknowhat project, Azafran (κοντραμπασο), Punky totem (ηλεκτρικό μπάσο) και ιδρυτικό μέλος της μπάντας χάλκινων "Αγία Φανφάρα"
(τρομπόνι). Έχει εμφανιστεί στη τηλεόραση ("Μιλα μου βρωμικα") και τον κινηματογράφο ("Ussak") σαν ηθοποιός. Με το Cirko Cachivache δίνει παραστάσεις στο θέατρο Παλλάς (Tο όνειρο της Μόλυ/2016) και στο ίδρυμα πολιτισμού, κέντρο Σταύρος Νιάρχος (Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη/2019). Έχει συνεργαστεί με το φεστιβάλ Αθηνων-Επιδαυρου με την παράσταση "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη (2021) στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και το Ηρώδειο σαν ηθοποιός, μουσικός και ακροβάτης.

Ο Μάνος Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και ξεκίνησε να παίζει τρομπέτα από την ηλικία τον οχτώ στην αρχή ξεκίνησε από την φιλαρμονική της γειτονιάς μέχρι την ηλικία τον 11 που μπήκε στο μουσικό σχολείο Ιλίου όπου και αποφοίτησε.στην διάρκεια τον σχολικών χρόνον ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική της Μακεδονίας και της Θράκης όπως επίσης και με την κλασική μουσική και τον τζαζ αυτοσχεδιασμό έχει  παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από διάφορους καταξιωμένους μουσικούς στον χώρο και υπήρξε μαθητής στα ωδεία μουσική πράξη και athenaeum. 
εχει συμμετάσχει στα συγκροτήματα,oti na nai band,mising case,mama knows better,soul mates,radio sol, Be universe, muchatrela) επίσης έχει ηχογραφήσει για κάποια από αυτά [radio sol(diataraxi koinis isixias) muchatrela(highlife)  και διάφορες άλλες  ηχογραφήσεις για άλλους καλλιτέχνες].
Έχει πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ όπως schoolwave2007,b-fest, athens legalise, surf art fest, indie free fest, eco fest και πολλά άλλα. 
Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την μουσική σύνθεση και είναι και το νεότερο μέλος της Babuska!

unnamed (1).jpg
bottom of page